Gratis verzending vanaf €75,-
Online betalen via uw eigen bank
Religieuze kwaliteitskaarsen
Dompelkaarsen Klantscore 9.1 uit 10—Spotgoedkoop
gebaseerd op 1429 beoordelingen.

Dompelkaarsen

Traditioneel gedompelde kaarsen. Deze kaarsen worden ook wel tonkkaarsen genoemd. Aan de onderzijde ziet u duidelijk dat de kaarsen zijn opgebouw uit dunne laagjes.

Dompelkaarsen

Traditioneel gedompelde kaarsen

Dompelkaarsen zijn traditioneel gedompelde kaarsen. Hierdoor is aan de onderzijde van deze kaarsen duidelijk te zien dat deze is opgebouwd uit dunne laagjes, als gevolg van het dompelen. Dompelkaarsen zijn te herkennen aan hun taps toelopende vorm. Deze kaarsen worden ook wel tonkkaarsen genoemd.

Dompelkaarsen kopen

Dompelkaarsen koopt u eenvoudig en voordelig op Kerkkaars.nl. We hebben een uitgebreid assortiment in dompelkaarsen. Iedere dompelkaars in onze webshop heeft een prachtige, ivoren kleur. Hierdoor heeft de kaars een serene maar ook statige uitstraling.

Wat is een dompelkaars?

Dompelkaarsen zijn taps toelopende kaarsen die op de traditionele manier gedompeld worden. Dat wil zeggen dat deze kaarsen laagje voor laagje worden opgebouwd. Deze manier van kaarsen maken zorgt ervoor dat de kaarsen aan de onderkant breed zijn en aan de bovenkant smal. De taps toelopende vorm is dus een gevolg van het productieproces, maar zorgt ook voor de inmiddels herkenbare vorm. De bovenkant van een dompelkaars is rond.

Dompelkaarsen bestellen

Bij Kerkkaars.nl zijn dompelkaarsen verkrijgbaar in verschillende maten. Iedere dompelkaars heeft een doorsnede van 80 millimeter, maar qua lengte verschillen de kaarsen van elkaar. Onze kleinste dompelkaars is 300 millimeter lang, de middelgrote dompelkaars is 400 millimeter hoog en de grootste dompelkaars in ons assortiment heeft een lengte van 600 millimeter. Deze dompelkaarsen zijn eenvoudig en snel te bestellen via onze webshop. Na het plaatsen van uw bestelling worden de kaarsen binnen 24 uur verzonden vanuit ons magazijn.

Branduren van dompelkaarsen

Op Kerkkaars.nl vindt u een kleine, middelgrote en grote dompelkaarsen. Deze kaarsen hebben overeenkomsten (zoals hun kleur en doorsnede), maar ook verschillen. Deze kaarsen verschillen namelijk in lengte, maar ook in branduren. De kleinste dompelkaars brandt zo’n 75 uur, de medium dompelkaars brand 115 uur en de grote dompelkaars brandt 180 uur. Kies welke kaars het beste aansluit op uw wensen. Wij zorgen vervolgens voor een snelle levering in samenwerking met onze leveranciers.

Waar worden dompelkaarsen gebruikt?

Dompelkaarsen worden vaak in kerken gebruikt, maar dit is niet de enige plek waar u een dompelkaars zult terugvinden. Door de uitstraling van deze kaarsen worden ze ook steeds vaker thuis en bij gelegenheden gebruikt. Van een feest tot een herdenking: dompelkaarsen voegen altijd de juiste sfeer toe aan de bijeenkomst. In huis zorgen deze kaarsen voor een beetje extra allure in iedere ruimte.

Dompelen van kaarsen

Dompelen is de klassieke manier van kaarsen maken. In de Romeinse tijd maakte men kaarsen door een pit telkens te dompelen in kaarsvet. Dit proces wordt net zo lang herhaald tot de kaars de gewenste dikte heeft. Deze dompelmethode bleef de standaard manier van kaarsen maken tot ver na de Middeleeuwen. Dit dompelen wordt ook wel tonken genoemd. Dit woord komt van het Duitse ‘tunken’, wat knikkebollen betekent.

Tonkkaarsen

Dompelkaarsen worden dus ook wel tonkkaarsen genoemd. Net als dompelkaarsen zijn tonkkaarsen stijlvolle kaarsen door hun taps toelopende vorm. Tonkelen is eigenlijk een andere benaming voor dompelen. Dompelkaarsen en tonkkaarsen zijn dus precies dezelfde kaarsen!

Tonkkaars kopen

Deze bijzondere kaarsen kunnen worden gebruikt bij speciale gelegenheden. Door het stijlvolle uiterlijk van deze kaars past een tonkkaars perfect op tafel tijdens een diner, verjaardag of bruiloft. De kaars kan ook net zo goed op meer ingetogen bijeenkomsten zoals een herdenking worden gebruikt. De subtiele vlam en de ivoorkleur zorgt voor een rustgevende uitstraling.