Gratis verzending vanaf €75,-
Online betalen via uw eigen bank
Religieuze kwaliteitskaarsen
* Huispaaskaarsen 2022! Klantscore 9.1 uit 10—Spotgoedkoop
gebaseerd op 1429 beoordelingen.

* Huispaaskaarsen 2022!

Ruim assortiment huispaaskaarsen of gezinspaaskaarsen met nieuwe motieven voor 2022. Deze kaarsen worden op ambachtelijke wijze rijkelijk versierd met wasornamenten. Keuze uit een viertal verschillende motieven. Gelieve rekening te houden met een levertijd van ca. 10 werkdagen.
 

* Huispaaskaarsen 2022!

Huispaaskaarsen of gezinspaaskaarsen

Paaskaarsen zijn kaarsen die in de katholieke en protestantse kerk worden ontstoken tijdens de paasnacht. Paaskaarsen symboliseren hiermee de herrijzenis van Jezus. Paaskaarsen zijn grote kaarsen die worden versierd met het jaartal en andere christelijke symbolen. Door hun formaat zijn de standaard Paaskaarsen minder geschikt voor kleine ruimtes. Speciaal daarvoor worden de huispaaskaarsen ontwikkeld. Deze kaarsen bevatten dezelfde symbolen maar zijn kleiner, waardoor ze geschikt zijn voor thuisgebruik.

Huispaaskaarsen 2022

Op Kerkkaars.nl hebben we ieder jaar een nieuwe collectie huispaaskaarsen. Het jaartal is altijd op de huispaaskaars te vinden. Ook hebben de huispaaskaarsen ieder jaar een ander reliëf op de kaars. Daarnaast is er keuze uit verschillende reliëfs. Dit jaar zijn de volgende reliëfs beschikbaar:

  • Het Lam Gods
  • Wonderbare Visvangst
  • Chi Rho- Monogram
  • Kruis

Toelichting op de symboliek van de paaskaarsen

Het Lam Gods:
Het triomferende paaslam met een vaandel is een symbool van de opstanding van Christus. Een lange golvende vlag met daarop een kruis is het symbool van de overwinning op de dood, de banier van de opstanding. Dit symbool is afgeleid van het visioen van Constantijn de Grote, die de adelaar op de Romeinse standaard verving door een kruisvormig embleem.

Wonderbare Visvangst:
Het verhaal van de wonderbare visvangst is een gebeurtenis in het evangelie van Lucas. Na een nacht niets gevangen te hebben draagt Jezus de vissers op hun netten opnieuw uit te werpen waarna ze zoveel vis vangen dat de netten bijna scheuren. Na deze gebeurtenis laten de vissers hun netten in de steek en volgen ze Jezus.


Chi Rho- Monogram:
Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.

Kruis:
Het kruisteken is het meest bekende symbool van het christelijk geloof. Het Latijnse kruis bestaat uit een lange staande balk en een kortere dwarsbalk over de bovenste helft van de staande balk, maar er bestaan talrijke kruisvormen met hun varianten. Het kruis verwijst allereerst naar het lijden van Christus. Het roept tevens op om zijn kruis na te dragen. Het is daarnaast ook het symbool van de verzoening met God.

Waar worden huispaaskaarsen gebruikt?

In steeds meer huizen wordt tijdens de paasdagen een mooie huispaaskaars ontstoken. Net als bij de gewone paaskaarsen worden huispaaskaarsen ontstoken tijdens de paasnacht. Daarnaast is een huispaaskaars een prachtig geschenk voor dierbaren. Deze kaarsen staan symbool voor geloof en hoop. Zeker nu er minder mensen naar de kerk kunnen is een deze kaars een mooie manier om toch stil te staan bij deze viering.

Huispaaskaarsen kopen

Huiskaarskaarsen koopt u gemakkelijk en voordelig op Kerkkaars.nl. In ons assortiment vindt u vier verschillende huispaaskaarsen. Naast het jaartal kiest u een reliëf dat bij u past. De huispaaskaarsen van Kerkkaars.nl hebben allemaal een doorsnede van 8 centimeter. Deze kaarsen zijn verkrijgbaar in twee verschillende lengtes: 40 centimeter en 60 centimeter. Bent u op zoek naar een afwijkende maat? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.