Gratis verzending vanaf €75,-
Online betalen via uw eigen bank
Religieuze kwaliteitskaarsen
* Paaskaarsen 2022! Klantscore 9.1 uit 10—Spotgoedkoop
gebaseerd op 1429 beoordelingen.

* Paaskaarsen 2022!

Op ambachtelijke wijze rijkelijk versierd met was ornamenten. Keuze verschillende motieven.

De kleine variant kunt u terugvinden bij Huispaaskaarsen 2022!
Gelieve rekening te houden met een levertijd van ca. 10 werkdagen.

* Paaskaarsen 2022!

Paaskaarsen

Paaskaarsen zijn lange, ivoorkleurige kaarsen die in de paasnacht worden ontstoken. In de christelijke kerk staat deze tijd van het jaar voor de herrijzenis van Jezus. Een paaskaars is een grote kaars die is versierd. Een paaskaars kan verschillende reliëfs bevatten. Zo is er een paaskaars met de Goddelijke Drie-eenheid, een paaskaars met Een Nieuw Begin, een paaskaars met Chi Rho en een paaskaars met een kruis.

Wat is een paaskaars?

De paaskaars symboliseert het licht van Christus. Tijdens alle vieringen van de paastijd tot Pinksteren brandt de paaskaars. Na Pinksteren wordt de paaskaars bewaard. Ook tijdens Allerzielen brandt de paaskaars. In veel protestantse kerken brandt de paaskaars tijdens iedere zondagse dienst.

Paaskaarsen 2022

Op Kerkkaars.nl hebben we ieder jaar een nieuwe set paaskaarsen. Ook in 2022 hebben we de juiste paaskaarsen in ons assortiment. Het jaartal is altijd op de paaskaars te vinden. Er zijn 4 reliëfs:

  • Het Lam Gods
  • Wonderbare Visvangst
  • Chi Rho- Monogram
  • Kruis

Toelichting op de symboliek van de paaskaarsen

Het Lam Gods:
Het triomferende paaslam met een vaandel is een symbool van de opstanding van Christus. Een lange golvende vlag met daarop een kruis is het symbool van de overwinning op de dood, de banier van de opstanding. Dit symbool is afgeleid van het visioen van Constantijn de Grote, die de adelaar op de Romeinse standaard verving door een kruisvormig embleem.

Wonderbare Visvangst:
Het verhaal van de wonderbare visvangst is een gebeurtenis in het evangelie van Lucas. Na een nacht niets gevangen te hebben draagt Jezus de vissers op hun netten opnieuw uit te werpen waarna ze zoveel vis vangen dat de netten bijna scheuren. Na deze gebeurtenis laten de vissers hun netten in de steek en volgen ze Jezus.


Chi Rho- Monogram:
Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.

Kruis:
Het kruisteken is het meest bekende symbool van het christelijk geloof. Het Latijnse kruis bestaat uit een lange staande balk en een kortere dwarsbalk over de bovenste helft van de staande balk, maar er bestaan talrijke kruisvormen met hun varianten. Het kruis verwijst allereerst naar het lijden van Christus. Het roept tevens op om zijn kruis na te dragen. Het is daarnaast ook het symbool van de verzoening met God.

Pasen: het feest van licht

Tijdens Pasen herdenken we de wederopstanding van Jezus. Ook wordt er stilgestaan bij het licht dat de duisternis doorbreekt. Daarom is Pasen het feest van het licht. In veel kerken is het licht van een kaars dan ook een belangrijk symbool tijdens de Paasviering. De paaskaars vertelt dat het nooit zo donker kan worden, of er zal licht zijn. Pasen is een feest van hoop. In de katholieke traditie wordt het Licht, als teken voor Christus, de kerk binnengehaald. Met name nieuw licht is belangrijk. Door de Paaskaars te ontsteken komt er als het ware licht in de duisternis. Ook niet-gelovigen associëren Pasen met licht. Na de donkere wintermaanden breekt de lente aan en laat de zon zich weer vaker en langer zien.

Waar worden Paaskaarsen gebruikt?

Paaskaarsen worden in de paasnacht ontstoken. Deze kaarsen worden zowel in de katholieke als de protestantse kerken gebruikt. Deze kaarsen zijn groot en daarmee dus ook geschikt voor grote ruimtes.

Paaskaars bestellen

Bij Kerkkaars.nl hebben we ieder jaar Paaskaarsen in verschillende formaten. De doorsnede van de Paaskaarsen varieert van 7 centimeter tot 10 centimeter. In lengte variëren de Paaskaarsen van 80 centimeter tot 120 centimeter. Bestel uw Paaskaarsen snel en gemakkelijk via onze webshop!