Gratis verzending vanaf €75,-
Online betalen via uw eigen bank
Religieuze kwaliteitskaarsen
*Huispaaskaarsen 2023! Klantscore 9.1 uit 10—Spotgoedkoop
gebaseerd op 1429 beoordelingen.

*Huispaaskaarsen 2023!

Ruim assortiment huispaaskaarsen of gezinspaaskaarsen met nieuwe motieven voor 2023. Deze kaarsen worden op ambachtelijke wijze rijkelijk versierd met wasornamenten. Keuze uit een viertal verschillende motieven. Gelieve rekening te houden met een levertijd van ca. 10 werkdagen.
Prijzen zijn inclusief 21% BTW.

*Huispaaskaarsen 2023!

Paaskaarsen zijn kaarsen die in de katholieke en protestantse kerk worden ontstoken tijdens de paasnacht, Paaskaarsen symboliseren hiermee de herrijzenis van Jezus. Paaskaarsen zijn grote kaarsen die worden versierd met het jaartal en andere christelijke symbolen. Door hun formaat zijn de standaard Paaskaarsen minder geschikt voor kleine ruimtes. Speciaal daarvoor worden de huispaaskaarsen ontwikkeld. Deze kaarsen bevatten dezelfde symbolen maar zijn kleiner, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor thuisgebruik.

A. Kruis Druif Korenaren:
Druiven en Korenaren symboliseren de twee elementen van Communie of het Heilig Avondmaal, het brood en de wijn staan symbool voor het lichaam en bloed van Christus dat voor ons geofferd is. 

B. Kruis Vredesduif:
De duif staat symbool van verzoening en vrede en staat tevens symbool voor de Heilige Geest en daarmee van Gods aanwezigheid. In de Bijbel is de duif met takje het symbool van het einde van de zondvloed en daarmee een teken van hoop.   

C. Chi Rho- Monogram:
Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.

D. Kruis:
Het kruisteken is het meest bekende symbool van het christelijk geloof. Het Latijnse kruis bestaat uit een lange staande balk en een kortere dwarsbalk over de bovenste helft van de staande balk, maar er bestaan talrijke kruisvormen met hun varianten. Het kruis verwijst allereerst naar het lijden van Christus. Het roept tevens op om zijn kruis na te dragen. Het is daarnaast ook het symbool van de verzoening met God.

Waar worden huispaaskaarsen gebruikt?

In steeds meer huizen wordt tijdens de paasdagen een mooie huispaaskaars ontstoken. Net als bij de gewone paaskaarsen worden huispaaskaarsen ontstoken tijdens de paasnacht. Daarnaast is een huispaaskaars een prachtig geschenk voor dierbaren. Deze kaarsen staan symbool voor geloof en hoop. Zeker nu er minder mensen naar de kerk kunnen is een deze kaars een mooie manier om toch stil te staan bij deze viering.

Huispaaskaarsen kopen

Huiskaarskaarsen koopt u gemakkelijk en voordelig op Kerkkaars.nl. In ons assortiment vindt u vier verschillende huispaaskaarsen. Naast het jaartal kiest u een reliëf dat bij u past. De huispaaskaarsen van Kerkkaars.nl hebben allemaal een doorsnede van 8 centimeter. Deze kaarsen zijn verkrijgbaar in twee verschillende lengtes: 40 centimeter en 60 centimeter. Bent u op zoek naar een afwijkende maat? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.