Gratis verzending vanaf €75,-
Online betalen via uw eigen bank
Religieuze kwaliteitskaarsen
* Paaskaarsen 2023! Klantscore 9.1 uit 10—Spotgoedkoop
gebaseerd op 1429 beoordelingen.

* Paaskaarsen 2023!

Ruim assortiment paaskaarsen met nieuwe motieven voor 2023. Deze kaarsen worden op ambachtelijke wijze rijkelijk versierd met wasornamenten. Keuze uit een viertal verschillende motieven. Gelieve rekening te houden met een levertijd van ca. 10 werkdagen.
Prijzen zijn inclusief 21% BTW.

* Paaskaarsen 2023!

Paaskaarsen

Paaskaarsen zijn lange, ivoorkleurige kaarsen die in de paasnacht worden ontstoken. In de christelijke kerk staat deze tijd van het jaar voor de herrijzenis van Jezus. Een paaskaars is een grote kaars die is versierd. Een paaskaars kan verschillende reliëfs bevatten. Zo is er een paaskaars met een Kruis Druif Korenaren, een paaskaars met een Kruis Vredesduif, een paaskaars met Chi Rho en een paaskaars met een Kruis.

Wat is een paaskaars?

De paaskaars symboliseert het licht van Christus. Tijdens alle vieringen van de paastijd tot Pinksteren brandt de paaskaars. Na Pinksteren wordt de paaskaars bewaard. Ook tijdens Allerzielen brandt de paaskaars. In veel protestantse kerken brandt de paaskaars tijdens iedere zondagse dienst.

Paaskaarsen zijn kaarsen die in de katholieke en protestantse kerk worden ontstoken tijdens de paasnacht, Paaskaarsen symboliseren hiermee de herrijzenis van Jezus. Paaskaarsen zijn grote kaarsen die worden versierd met het jaartal en andere christelijke symbolen. Door hun formaat zijn de standaard Paaskaarsen minder geschikt voor kleine ruimtes. Speciaal daarvoor worden de huispaaskaarsen ontwikkeld. Deze kaarsen bevatten dezelfde symbolen maar zijn kleiner, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor thuisgebruik.

A. Kruis Druif Korenaren:
Druiven en Korenaren symboliseren de twee elementen van Communie of het Heilig Avondmaal, het brood en de wijn staan symbool voor het lichaam en bloed van Christus dat voor ons geofferd is. 

B. Kruis Vredesduif:
De duif staat symbool van verzoening en vrede en staat tevens symbool voor de Heilige Geest en daarmee van Gods aanwezigheid. In de Bijbel is de duif met takje het symbool van het einde van de zondvloed en daarmee een teken van hoop.   

C. Chi Rho- Monogram:
Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.

D. Kruis:
Het kruisteken is het meest bekende symbool van het christelijk geloof. Het Latijnse kruis bestaat uit een lange staande balk en een kortere dwarsbalk over de bovenste helft van de staande balk, maar er bestaan talrijke kruisvormen met hun varianten. Het kruis verwijst allereerst naar het lijden van Christus. Het roept tevens op om zijn kruis na te dragen. Het is daarnaast ook het symbool van de verzoening met God.

Pasen: het feest van licht

Tijdens Pasen herdenken we de wederopstanding van Jezus. Ook wordt er stilgestaan bij het licht dat de duisternis doorbreekt. Daarom is Pasen het feest van het licht. In veel kerken is het licht van een kaars dan ook een belangrijk symbool tijdens de Paasviering. De paaskaars vertelt dat het nooit zo donker kan worden, of er zal licht zijn. Pasen is een feest van hoop. In de katholieke traditie wordt het Licht, als teken voor Christus, de kerk binnengehaald. Met name nieuw licht is belangrijk. Door de Paaskaars te ontsteken komt er als het ware licht in de duisternis. Ook niet-gelovigen associëren Pasen met licht. Na de donkere wintermaanden breekt de lente aan en laat de zon zich weer vaker en langer zien.

Waar worden Paaskaarsen gebruikt?

Paaskaarsen worden in de paasnacht ontstoken. Deze kaarsen worden zowel in de katholieke als de protestantse kerken gebruikt. Deze kaarsen zijn groot en daarmee dus ook geschikt voor grote ruimtes.

Paaskaars bestellen

Bij Kerkkaars.nl hebben we ieder jaar Paaskaarsen in verschillende formaten. De doorsnede van de Paaskaarsen varieert van 7 centimeter tot 10 centimeter. In lengte variëren de Paaskaarsen van 80 centimeter tot 120 centimeter. Bestel uw Paaskaarsen snel en gemakkelijk via onze webshop!